H5P på Skoletube

Interaktive værktøjer til læring og formidling

Med H5P bliver det muligt at skabe en lang række interaktive elementer. Med mere end 40 forskellige indholdstyper kan der skabes quizzer, lege, præsentationer, evalueringer og meget mere.

De interaktive elementer fungerer ligeledes virkelig godt til fremstilling af prototyper, i forbindelse med udvikling af digitale artefakter. Alene eller i samspil rummer de en række funktionelle og kreative muligheder der kan understøtte arbejdet.

 

 

H5P i produktion af hjemmesider

Undervejs i arbejdet med projekterne, vil det være muligt at designe og producere interaktive elementer i H5P. Elementerne kan indgå som en del af en hjemmeside, eller som enkeltstående elementer.

De interaktive elementer i H5P kan anvendes som formidlingsværktøjer i arbejdet med projekterne fra Rwanda, og i arbejdet med at løse udfordringer.

H5P gør det nemt, at skabe digitalt og udvikle nye idéer der kan skabe forandringer. Brug værktøjerne i arbejdet med projekterne i materialet.

Til hvert af projekterne i UNGE FORANDRER VERDEN findes en kanal med billeder på Skoletube. Billederne er udgivet under en cc:by licens, og kan frit anvendes i arbejdet med materialet.

For vejledninger til arbejdet med H5P besøg Skoletubeguide.

H5P i arbejdet med pitch

I arbejdet med projekterne lægges der op til at anvende pitch.
Efter at have arbejdet med designudfordringen, skal idéerne præsenteres for klassen, eller for andre med interesse for designudfordringen.

Når man laver et pitch, skal man gøre sig umage med at fremlægge ideen, så andre får lyst til at investere i den. Her kan værktøjerne i H5P sættes i spil.

H5P kan hjælpe med at skabe det visuelle billede af produktet. H5P kan samtidig benyttes til at beskrive  gevinsterne ved produktet.

I værktøjskassen i H5P findes blandt andet værktøjer til at producere interaktive videoer, interaktive forgreningspræsentationer, 360 graders billeder, før- og efter billeder, quizzer, vendespil og meget andet.

Se eksempler på anvendt H5P og få inspiration til arbejdet med H5P på H5P.org og skoletubeguide.

Chatbot med H5P Branching Scenario 

I arbejdet med projektet Radioen der åbnede verden arbejdes der med en analyse af DRs Nyheder i Messenger.
Efterfølgende kan H5P værktøjet Branching Scenario anvendes til selv at skabe chatbots, med en lang række af kreative muligheder og nytænkende løsninger. Det er således muligt at redesigne den løsning der er analyseret.

Se vejledningerne til Branching Scenario

I DRs chatbot anvendes der flittigt giffer. Et stort udvalg af færdige giffer findes for eksempel på Giphy eller på makeagif. Begge steder kan man ligeledes producere sine egne giffer.

Forberedelse

Det interaktive dokument på siden her kan anvendes til forberedelsen af arbejdet og udvælgelsen af indhold til chatbotten. Dokumentet kan eksporteres til Google Docs eller Word.

Som forberedelse til arbejdet med løsningen kan det anbefales at lave et mindmap. Et digitalt mindmap kan laves i Mindmeister på Skoletube.

Se vejledninger til mindmeister

Produktion af chatbot

Værktøjet her kan guide jer igennem forløbet med at producere en chatbot i Branching Scenario.

Udfyld de forskellige step i processen. Efterfølgende kan dokumentet eksporteres til Google eller Word.

God fornøjelse med arbejdet.